Shoppingvagn
Skicka en förfrågan

Att lämna Lissabons liv och rörelse för lugnet och stillheten på landsbygden i Coimbra, centrala Portugal

År 2020 förverkligade Sofia (48), André (42) och deras 9-åriga dotter Maria sin dröm om att flytta sitt liv från det pulserande Lissabon till det lugna livet på landsbygden, omgivna av vackra naturlandskap.

Nu bor familjen i ett inhägnat område på 2 hektar i det stora stenhuset, omgivna av naturen, inhemska träd, en grönsaksträdgård och djur som strövar omkring i området. Denna stora yta gör det möjligt för dem att fullt ut kunna njuta av livets naturliga glädjeämnen, där barnen kan springa och leka fritt och hela familjen kan fylla sitt matbord med grönsaker odlade enligt permakultur och biodynamiska jordbruksmetoder.

Gästerna på Quinta D' LuzArcoIris – den stuga som familjen hyr ut och erbjuder sina besökare – kan också njuta av alla dessa fördelar!

Hur allt började

I mars 2021 hittade familjen en vacker gård för att förverkliga projektet Quinta D' LuzArcoIris. I början av 2022 påbörjades processen att skaffa familjens första stuga, och projektet öppnades för allmänheten i september 2023, efter att viss byråkrati hade fördröjt det hela.

"Vi drömde om att skapa ett projekt för landsbygdsturism, där våra gäster kan njuta av en fridfull vistelse i naturen i centrala Portugal (i Coja, Arganil, i distriktet Coimbra), omgivna av Serra do Açor - med vattenfall vid Fraga da Penas, naturreservatet Mata da Margaraça och flera flodstränder, samt en timme från Serra da Estrela (där det finns snö på vintern)." – Sofia


Att hitta den rätta

Att hitta rätt visade sig vara en utmaning för Sofia och André. De hade många tekniska egenskaper och visuella aspekter att ta hänsyn till och de trodde att det skulle vara mycket svårt att välja en produkt som uppfyller alla deras krav.

Huvudkriterierna var förhållandet mellan pris och kvalitet och det estetiska utseendet. Även andra specifikationer behövde uppfyllas. Men när de av en slump hamnade på Pinecas webbplats insåg familjen att den enda svårigheten där skulle vara att välja exakt modell bland så många vackra alternativ.

Sofia har berättat att deras gäster helt enkelt älskar stugan NINA på 25 m² från Pineca. Vissa gäster på Quinta D' LuzArcoÍris har till och med sagt att de kunde föreställa sig att permanent bo i en prefabricerad stuga som denna – eller en större, såklart! Sofia lät oss även veta att de planerar att bygga fler stugor snart – en eller två strukturer på 25 m² / 35 m² vardera. Spännande!

En Byggnadsprocess att minnas

Det är alltid spännande för oss att fråga våra kunder om byggprocessen. Sofia delade gärna med sig av sin upplevelse av att ha monterat på egen hand.

"Att öppna lådorna och se så många olika trädelar var skrämmande roligt och spännande. Vi sorterade alla delar efter storlek och nummer/referenser, vilket underlättade starten av monteringen. Nästan alla delar hade en numrerad etikett som motsvarade vissa mått, och med den tekniska monteringsanvisningen var det övervägande lätt att fortsätta till sista biten som behövdes." - Sofia 


Sofia delade även med sig av att de använde de små bitarna som fungerade som stöd inuti lådorna för att bygga det stiliga altanräcket. Det bevisar bara att kreativiteten kan sträcka sig långt med trä – vilken hållbar och genomtänkt lösning!

Sprida budskapet

Det är med stor entusiasm vi meddelar att Sofia och André har gått med på att bli våra representanter och visa upp sin stuga för potentiella kunder som önskar köpa ett liknande hus. Sofia har berättat att de redan har haft besök av personer från Madeira och Azorerna, samt från olika platser från norr till söder i Portugal.

"Alla är mycket imponerade av huset och den positiva feedback vi ger dem. Vi försöker alltid svara på de relevanta frågorna och tvivlen de har." - Sofia


Glädjen i att förverkliga våra kunders drömmar ger oss tacksamhet. Vi uppskattar återigen den generösa feedback som Sofia gav oss och ser fram emot våra framtida projekt tillsammans!

Berätta för oss om produkten som du letar efter

Ange några detaljer om produkten som du letar efter (användningsändamål, område, dimensioner, design, etc.). Vi återkommer till dig så snart som möjligt (vanligtvis samma dag eller nästkommande arbetsdag).

*
*